Fernandes Bottling Blog

Ondersteuning Surinaams bedrijfsleven voor masterprogramma duurzaam beheer van natuurlijke hulpbronnen

Op dinsdag 27 maart hebben 13 bedrijven in samenwerking met de Suriname Conservation Foundation (SCF) een belangrijke stap genomen om zich te committeren aan het masterprogramma “Education & Research in Sustainable Management of Natural Resources”  van de Anton de Kom Universiteit Suriname. Dit masterprogramma maakt het mogelijk dat er wetenschappelijke onderzoeken worden gedaan en deskundigheid wordt opgebouwd omtrent het duurzaam beheren van onze natuurlijke hulpbronnen.

De bedrijven die de co-financieringsovereenkomst voor de uitvoering van dit masterprogramma hebben ondertekend, zijn partners in het SCF Green Partnership Program; een samenwerkingsverband van gerenommeerde bedrijven in Suriname die de natuur een warm hart toedragen. De Fernandes Group is partner van het programma, samen met Assuria , Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, De Surinaamsche Bank, Hakrinbank, Rosebel Goldmines, Kirpalani, Torarica Group, Staatsolie Maatschappij Suriname, Telesur, VSH United, Kersten en UCC.

ER-SMNR cofinanciering ondertekening SCF Bryan Renten Henna Uiterloo.

Bryan Renten, directeur van Fernandes Bottling Company en voorzitter  van de stuurgroep van het Green Partnership Program, sprak de aanwezigen bij ondertekening van de co-financieringsovereenkomsten toe:

“Enige jaren geleden heeft Suriname Conservation Foundation het initiatief genomen om bedrijven te bundelen, te organiseren onder het SCF Green Partnership Program met als doel om ons gezamenlijk in te spannen om een beter leefbaar milieu in Suriname te creëren. Het Surinaamse milieu staat onder druk, we zijn allen bekend met de gevolgen van kwikvervuiling, het ongecontroleerd lozen van toxic afvalwater in onze natuur, het ontbreken van een zogenaamde sanitaire publieke vuilstortplaats,  het probleem van zwerfvuil etc. Opeenvolgende regeringen hebben de mond vol van wet- en regelgeving, maar anno 2018 staat de vlag halfstok.

Als ik alleen maar luister naar de moeilijke discussies in het parlement om het Minamata-verdrag goedgekeurd te krijgen,  maakt dat, dat ik alleen maar somberder wordt gesteld. Het is daarom goed dat het particulier bedrijfsleven het voortouw neemt en via het SCF Green Partnership programma als katalysator optreedt voor verandering.
Vandaag zijn we bij elkaar voor een eerste belangrijke stap namelijk de ondersteuning van Masterprogramma “Education & Research Sustainable Management Natural Resources”. Om de vele uitdagingen van ons milieu aan te pakken hebben we deskundigen nodig, moeten wij studies uitvoeren en beslissingen nemen op wetenschappelijke basis. Met de ondersteuning van dit Masterprogramma zullen wij een belangrijke bijdrage hieraan kunnen leveren.

Dit is nog maar het begin en u mag verwachten dat de partners nog meer inspanningen zullen plegen in het belang van het behoud van ons prachtig Suriname.”

ER-SMNR cofinanciering partners SCF Green Partnership

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.