Fernandes Bottling Blog

World Cleanup Day 2018 Fernandes Bottling sponsor

World Cleanup Day 2018: People for a clean Suriname!

Wist je dat er elk jaar 8 miljoen ton aan afval in de oceanen terecht komt, waarvan 80% afkomstig is van het vasteland? Dat komt neer op het dumpen van 112.123 Boeing 737 vliegtuigen vol met afval; elk jaar. 

Het is een feit dat afval de vervelende neiging heeft om zich te verplaatsen. Zodra het afval begint af te breken, komen schadelijke chemicaliën en gifstoffen vrij. Die komen eerst in de grond, dan in het water en in de lucht terecht; allemaal bronnen die wij mensen nodig hebben om gezond te kunnen leven. Vervuild drinkwater, het verspreiden van ziektes, ernstige luchtvervuiling; allemaal zaken die in verband staan met ons afval. Afval is een wereldwijd probleem. Er zijn eindeloos veel verhalen over de negatieve impact van afval over de gehele wereld. Kortgezegd, we kunnen het ons niet permitteren om afval  te negeren.

Voor Fernandes Bottling Company is verantwoord afvalbeheer een speerpunt in ons beleid voor duurzaam ondernemen; en tevens een belangrijk onderdeel van onze bedrijfsvoering. Jaarlijks hebben wij een target om de hoeveelheid afval die bij de productie  en verkoop van onze producten vrij komt te verminderen en de hoeveelheid gereycled afval te laten toenemen; en slagen wij erin omdat ook te realiseren.  Daarnaast werken wij al jaren samen met onder andere Amreco en SureSur aan het verminderen van recyclebaar zwerfafval en het bevorderen van recycling in Suriname. Dit jaar zijn wij dan ook een trotse sponsor van de World Cleanup Day.

World Cleanup Day 2018 Fernandes Bottling sponsor

 

Op 15 september zullen mensen  in 150 landen een vuist maken tegen het wereldwijde afvalprobleem en zwerfafval opruimen. Dit maakt de World Cleanup Day de grootste actie van maatschappelijke betrokkenheid ter wereld. Stel je een krachtige ‘groene golf’ voor die begint in Nieuw Zeeland en eindigt in Hawaii, met honderden miljoenen mensen die allemaal iets positiefs doen op één en dezelfde dag.

World Cleanup Day is een initiatief van Let’s Do It!, een maatschappelijke organisatie in Estland. De organisatie focust zich niet alleen op schoonmaakacties, maar ook op het bij elkaar brengen van een wereldwijde community, het vergroten van bewustzijn en het implementeren van echte veranderingen om hun uiteindelijke doel te kunnen realiseren: een schone en gezonde Aarde. World Cleanup Day wordt sinds 2008 georganiseerd en er deden toen 50.000 mensen aan mee. Inmiddels is het uitgegroeid tot een wereldwijde beweging in bijn 120 landen met 20 miljoen mensen die er jaarlijks aan meedoen.

World Cleanup Day 2018 Fernandes Bottling sponsor

 

Dit jaar is het streven om 150 landen te laten deelnemen aan World Cleanup Day. In Suriname organiseren Stichting SureSur, JCI Urban en Green Heritage Fund Suriname schoonmaakacties op diverse locaties waaronde de Waterkant in Paramaribo, Weg Naar Zee, Albina, Nieuw Nickerie en Galibi. Fernandes Bottling Company is de sponsor van de schoonmaakactie te Weg Naar Zee en vaardigt ook medewerkers af om te helpen.  Voor deze actie hebben we ook andere Surinaamse bedrijven opgeroepen om personeel in te zetten ten behoeve van de schoonmaakactie. En ook jij mag komen helpen! Volg het event ‘Clean Up the World’ op Facebook voor alle updates.

World Cleanup Day 2018 Fernandes Bottling sponsor

 

2 thoughts on “World Cleanup Day 2018: People for a clean Suriname!”

  1. Hallo, hallo
    Doen jullie dit jaar ook weer mee?
    Word Clean Up Day, zaterdag 21 september.
    Ik stuur Green Heritage Fund Suriname ook een bericht.
    Martin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.