Fernandes Bottling Blog

Hoe blijf je gemotiveerd om te sporten?

Iedereen die sport herkent het vast wel, die momenten (of periodes) waarin het allemaal even niet lukt. Vandaag leert personal trainer Kevin Leerdam, van Vibes Fitness, ons het een en ander over motivatie.

“Bewegen is een goede manier om je fitheid op peil te houden. Door verschillende manieren van bewegen kan je verschillende(persoonlijke) doelstellingen bereiken. Dit gaat natuurlijk gepaard met de juiste voeding, kennis en inzet. Maar waarom is het niet altijd even makkelijk om deze doelen te bereiken? Begin januari waren we zo gemotiveerd in de sportschool te vinden, maar eind februari weten we niet eens meer waar we onze lidmaatschapskaart hebben verstopt. Wat houdt ons tegen? Of is de juiste vraag: “WIE houdt ons tegen”?

Kevin Leerdam Vibes Fitness Fernandes Bottling BlogSteeds meer mensen beseffen waarom het voor hun gezondheid belangrijk is om regelmatig te bewegen. Volgens de huidige bewegingsnorm is het nodig om meer te bewegen en toch zijn er velen die hier geen (blijvende) motivatie voor kunnen vinden. Er zijn mogelijkheden om hier verandering in te brengen.

Wilskracht

Vanuit eigen motivatie en discipline probeert men in het leven het meeste uit zichzelf te halen. Dit kan lange tijd goed gaan, totdat je tegen een muur aanloopt waar je niet makkelijk overheen kunt. Iets of iemand houdt ons tegen. Zijn wij zelf in staat om in deze strijd de overwinning te behalen?

Begeleiding

Het is gebleken dat het niet altijd lukt om de gewenste overwinning te behalen. Als dit het geval is kan je altijd voor persoonlijke begeleiding kiezen. Op deze manier wordt het mogelijk gemaakt om trouw te blijven aan je eigen doelen en aan jezelf. Je hoeft het niet meer alleen te doen, maar je deelt wel de verantwoordelijkheid. Samen werk je aan de ontwikkeling van een gezond lichaam en een zelfbewuste identiteit.

Dìt is de visie van Vibes Fitness. Vibes Fitness zet zich in als motivator voor het individu. Het gaat niet alleen maar om het sporten, maar ook om kennisverrijking en het mentale aspect. Vibes Fitness brengt vernieuwing in je denken, verbetering in je wilskracht en dit doen we door middel van professionele en op maat gesneden persoonlijke begeleiding.

Bewustwording

Eén van de definities van bewustwording is het beter leren begrijpen van de eigen persoon. Dit is een proces. Uit deze definitie kan men dus voorzichtig concluderen dat het niet “iets” is wat ons tegenhoudt om de muur op onze paden te trotseren, maar dat wij vaak zelf onze eigen muur zijn. Durf je eigen proces te starten en je sportieve pad te belopen. All will benefit!

 

‘Stop met met wensen, begin met doen’

 

Geïnteresseerd in persoonlijke begeleiding bij het behalen van jouw persoonlijke fitnessdoelen? Dan kun je via de onderstaande kanalen contact opnemen met Kevin.

Vibes Fitness Banner Kevin Leerdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.