Fernandes Bottling Blog

Fernandes Recyclebakken Latour verplaatst

Recyclebakken op Latour verplaatst

Inmiddels staan er al langer dan een half jaar 12 inzamelbakken voor lege plastic flessen op Latour. Gemiddeld wordt hierin per maand zo’n 90 kg aan plastic afval ingezameld. Na een aantal maanden is gebleken dat niet alle locaties waar de bakken oorspronkelijk geplaatst zijn, even effectief waren. Eerder deze maand zijn daarom een aantal bakken verplaatst, zodat het voor de bewoners en winkelbezoekers nog makkelijker is om hun recyclebaar materiaal in de bak te doen.

Dit zijn de nieuwe locaties:

  • Ramgoelamweg-hoek Pikinstonstraat: verplaatst naar de overzijde van de weg, naast de hoofdingang van de St. Ceciliaschool
  • Frigiterestraat-hoek Tikipawstraat: verplaatst naar Mastklimmenstraat, naast de hoofdingang van MULO Latour 3
  • Kapasistraat nabij RGD Poli: verplaatst naar het schoolterrein van OS Latour 1 & 2 (aan de binnenzijde van de poort)

Ons doel is om nog veel meer recyclebaar materiaal in te zamelen, niet alleen PET-flessen maar ook andere soorten plastic, en aluminium softblikjes. Zo lang deze gescheiden van ander afval worden ingezameld en niet op straat of in de goot gegooid worden, kunnen wij ervoor zorgen dat het verwerkt kan worden en weer als grondstof voor andere producten kan worden gebruikt. Samen met SuReSur en Amreco zullen wij daarom blijven bekijken hoe we dat kunnen bereiken en hopen dat jullie ons daarbij helpen door gebruik te maken van de bakken.
Interesse in het sponsoren van een inzamelbak voor jouw buurt? Neem dan contact op met de Stichting SuReSur.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.