Fernandes Bottling Blog

Dit mag er allemaal in de recyclebak

Zie je ook steeds vaker de recyclingbakken van SuReSur in het straatbeeld verschijnen? De stichting timmert hard aan de weg om het gescheiden inzamelen van afval in Suriname makkelijker te maken. Maar wat mag er allemaal in de bak?

De inzamelbakken zijn niet alleen bedoeld voor petflessen. Alle soorten plastic flessen mogen erin, dus ook lege wasmiddel- en zeepflessen, spijsolieflessen en zelfs Fernandes Icecream bakken. Ook lege plastic zakjes die je bij het boodschappen doen hebt gekregen en lege vuilniszakken mogen erin.
recycling inzamelbak Fernandes

Naast plastic mogen er ook lege drankblikjes in de bakken, dus ook je blikjes of aluminium flesje Coca-Cola of Sprite kun je in deze bakken deponeren, net als lege bierblikjes.

Uiteraard hoort huisvuil niet in de bakken thuis, daarvoor is er de wekelijkse ophaal. Als je in de buurt van zo’n bak woont kun je thuis je plastic afval en drankblikjes gescheiden houden van ander afval en alles in één keer in de bak doen.

Recyclingbedrijf  AmReCo haalt de bakken leeg , sorteert handmatig de verschillende soorten en kleuren plastic/aluminium en verwerkt deze tot grote balen die naar het buitenland worden verscheept. Daar word het materiaal dan weer opnieuw gebruikt voor bijvoorbeeld kleding. 

Is er geen inzamelbak bij jou in de buurt of heb je thuis een heleboel lege flessen verzameld? Je kunt ze ook afgeven bij AmReCo, aan de Kankantriestraat nummer 30.

Fernandes Bottling Company heeft 12 bakken laten plaatsen op Latour en wel op de volgende locaties:

Fernandes Goes Green Latour_Flyer-08

Recycle mee, want een schoner milieu heb je zelf in de hand!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.