Fernandes Bottling Blog

Welke impact maak jij?

Rubia Berghout is vrijwilliger bij de Stichting Suresur en heeft in het kader van de Duurzaam Denken en Doen campagne een gastblog voor ons geschreven.

Een week of twee geleden plaatste ik een post waarin ik vroeg wie er wat lege gebruikte glazen potjes kon gebruiken. Zelf gebruik ik ze voor het opslaan van schaakpionnen, kralen, spijkertjes of andere kleine items, maar ik heb er nu net iets te veel over. Nou was ik niet de eerste die ooit zo een post zette en zal zeker niet de laatste zijn. Wat ik apart vond, waren de priv├ę reacties die ik kreeg na het bericht. Wat waren die er veel …

Als vrijwilliger bij een milieuorganisatie kom ik natuurlijk vaak in contact met mensen die milieubewust zijn, maar soms lijkt dit wel hetzelfde groepje te zijn. De berichten die ik deze keer kreeg waren van een totaal andere groep. Er waren mensen die de flessen wilden om thuis zelf te gebruiken, maar ook startende entrepreneurs die ze gebruikten voor hun producten (peper, zuurgoed etc.).

Voelde super goed aan om weer eens bevestiging te krijgen dat er aardig wat mensen zijn die bewust hergebruiken. We staan er namelijk niet zo vaak bij stil dat het vaak dit soort simpele acties zijn die een geweldige impact hebben. Elk huishouden dat bewust bezig is om afval te scheiden, producten (zelf of door anderen) zoveel als mogelijk te hergebruiken of zelf producten zoveel als mogelijk te repareren draagt ongelooflijk veel bij aan het behoud van ons milieu. Elk bedrijf dat ook in hun bedrijfsproces probeert te denken aan hergebruik en of het gebruiken van recyclables levert een bijdrage. En het zijn deze kleine simpele handelingen die we zelf kunnen doen, die een duurzaam effect kunnen hebben.

Mijn prinsessen weten nu standaard dat we thuis het minimale weg gooien, composteren en recyclen… so hopefully is mijn volgende generatie een stuk milieubewuster dan mij.
Wat als we dat met z’n allen deden… elkaar milieu bewuster maken… thuis, op school, op het werk en anywhere waar we komen

Lets make it stick, lets make it sustainable.

Blog Fernandes Goes Green Rubia Berghout

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.