Fernandes Bottling Blog

Scholenbezoek Fernandes Healthy Lifestyle Campaign

The Fernandes Healthy Lifestyle Campaign op scholenbezoek

Nadat we met The Fernandes Healthy Lifestyle Campaign een aantal lezingen hebben verzorgd over gezonde voeding, de energiebalans, het belang van bewegen en het verminderen van de kans op chronische ziekten, is het tijd voor de volgende activiteit.

Vanaf vandaag, 28 juli, tot midden augustus gaan we bij 7 verschillende scholen in Paramaribo, Wanica en Commewijne langs om met scholieren in de bovenbouw op een interactieve manier bezig te zijn met het onderwerp healthy lifestyle.

Fernandes Healthy Lifestyle Campaign scholenbezoek

We hebben een intensief en gezellig programma voor de bezoeken aan de scholen. Samen met een aantal diëtisten van de Surinaamse Vereniging van Diëtisten zullen we twee leerzame spellen spelen met de scholieren; eentje waarmee we kijken hoe verschillende producten passen in de vakken van de Eat Well Plate ; en in welke verhouding je de verschillende voedingsstoffen dagelijks binnen moet krijgen. Met een tweede spel gaan we daarna in op  de hoeveelheid lichamelijke activiteit die nodig is om iedereens favoriete lekkernijen, zoals soft, fastfood  en icecream te verbranden.

We sluiten het bezoek dan af met een work-out onder leiding van personal trainer Kevin Leerdam. De scholenbezoeken zullen worden uitgezonden door de STVS.

Als je nog op school zit maak je niet altijd zelf keuzes voor wat betreft je voedingspatroon; en bovendien, welke jongere houdt nu niet van snoepen en snacken? Toch is het verstandig om ook als je nog jong bent, al bewust te zijn van wat een gezonde levensstijl inhoudt. Als je er als jongere een gewoonte van maakt om elke dag groenten, fruit, vezels,  en eiwitten eten en minimaal een uur te bewegen; zal het je op latere leeftijd weinig moeite kosten om een gezonde levensstijl erop na te houden. Met deze activiteit hopen we dat we deze boodschap kunnen overbrengen bij de leerlingen die we gaan bezoeken.

De scholen die we zullen bezoeken zijn:

 

Dinsdag 28 juli Abu Hanifaschool
Vrijdag 31 juli Anton Residaschool
Woensdag 5 augustus Christus Koningschool
Donderdag 6 augustus C.R. Froweinschool
Vrijdag 7 augustus Sewradjsingschool (Meerzorg)
Dinsdag 11 augustus Savitrischool
Woensdag 12 augustus Mulo Geijersvlijt

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.