Fernandes Bottling Blog

Fernandes Goes Green tijdens AVD 2017

Suriname schoon, ook tijdens de AVD 2017

Eén van de pijlers van ons beleid voor duurzaam ondernemen is het recyclen van onze PET-flessen. Voor het inzamelen van lege flessen, maar ook blikjes, werken wij al jaren samen met verschillende organisaties in Suriname die zich bezighouden met afvalwerking en recycling; zoals Amreco, Stichting SureSur en Stichting Samarja. Ons doel daarbij is: minder afval en meer recycling.

Tijdens de Avondvierdaagse zorgen de vele toeschouwers, maar ook de wandelaars, voor bergen zwerfafval; en als hoofdsponsor vinden wij dit ook een vervelende bijkomstigheid van zo’n groot evenement. Tijdens de aankomende AVD zullen wij daarom extra versterking inzetten  om ervoor te zorgen dat de stad na afloop van de vier dagen schoon achterblijft.

Elke dag zal een team van de Stichting Samarja, 25 man sterk, zich nadat de groepen vanuit de BVSS zijn vertokken op de route begeven om recyclebaar afval op te ruimen. De lege flessen en blikjes worden dan direct gebracht naar Amreco waar ze versnipperd worden en gerecycled kunnen worden. Het overige afval zal zoals gebruikelijk worden opgeruimd door Openbaar Groen. Daarnaast zullen we in samenwerking met de Stichting SureSur zorgen voor faciliteiten waardoor de wandelaars ook hun afval netjes gescheiden kunnen weggooien op de route of na afloop.

Hierbij hebben we jullie ondersteuning nodig! Wandelaars en iedereen die van plan is om van 19 t/m 22 april langs de route van de AVD mee te genieten: wees alstublieft bewust van het feit dat een schoon milieu ook belangrijk is voor uw gezondheid. Neem een extra zak mee voor uw afval; en maak gebruik van de gelegenheid om uw flessen en blikjes apart weg te gooien; alleen zo kunnen wij zorgen voor een milieuvriendelijke verwerking.
Suriname schoon en groen, dat moeten wij samen doen!

52e BVSS Fernandes Avondvierdaagse 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.