Fernandes Bottling Blog

Stichting Blaka Rosoe

Stichting Blaka Rosoe: ‘Tjari mi go na ini yu ati’

Wist je dat er in Suriname per jaar meer dan 3000 kinderen in tehuizen verblijven?

Deze kwetsbare kinderen kunnen over het algemeen elk extra steuntje in de rug gebruiken. Gelukkig zijn er ook veel organisaties, bedrijven en particulieren die tijd, geld en spullen doneren aan sociale doelen om zo het bestaan  van deze kinderen op te fleuren.

De Stichting Blaka Rosoe is zo’n organisatie.
Stichting Blaka Rosoe werd in 2004 opgericht in Nederland, door Henk Rutten. Hij kwam al sinds de jaren ’90 in Suriname, en kwam in aanraking met diverse sociale projecten waar hulp hard nodig was. Hij besloot na een aantal projecten particulier te hebben ondersteund om met zijn eigen stichting op een structurele manier hulp in natura te gaan bieden.

Inmiddels zijn er al tientallen projecten uitgevoerd in Suriname, die allemaal als doel hebben de leefomstandigheden en educatiemogelijkheden van de kinderen in sociale instellingen te verbeteren. De stichting doet dat niet door geld te geven, maar door bijvoorbeeld spullen te kopen die nodig zijn, meubels te maken of renovaties uit te voeren aan het gebouw of terrein waar het tehuis gevestigd is. Ook voedselpakketten en medicijnen worden waar nodig gedoneerd.

De fondsen om dit werk bij de projecten uit te voeren verzamelt Stichting Blaka Rosoe in Nederland. De heer Rutten heeft een goede band met de tehuizen, die hij ook allemaal regelmatig bezoekt. De werkzaamheden laat de stichting door lokale mensen uitvoeren en de tehuizen zelf zijn nauw bij de projecten betrokken. De tehuizen worden regelmatig bezocht om te inventariseren wat er nodig is.

Rutten: ‘‘Wij hopen door onze werkzaamheden in Suriname een bijdrage te leveren om het leed van minderbedeelde kinderen te verzachten in de hoop dat je hierdoor bijdraagt aan de kwaliteit van leven, van jezelf, van mensen om je heen. Van kwetsbare medemensen, die het minder getroffen hebben dan u en ik, zoals vele kinderen die verblijven in onder andere de kindertehuizen in Suriname’’

De Help Kids Shine campagne van Dasani is opgezet om geld in te zamelen voor Stichting Blaka Rosoe. In maart 2015 zal een nog te bepalen percentage van de verkoop van Dasani gedoneerd worden aan de stichting, die daarmee  de uitvoer van meerdere projecten zal kunnen financieren.

Momenteel is Stichting Blaka Rosoe actief betrokken bij 40 projecten in heel Suriname.  Door Dasani te kopen ondersteunt u het werk van de Stichting Blaka Rosoe, waardoor honderden kansarme kinderen naast onderdak en scholing, de liefde en zorg kunnen krijgen die ze verdienen.

Ook tijdens de Dasani New Years Party op 1 januari kun je jouw bijdrage leveren aan dit goede doel!

Dasani Help Kids Shine campagne

One thought on “Stichting Blaka Rosoe: ‘Tjari mi go na ini yu ati’”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.