Fernandes Bottling Blog

7 simpele tips om van 2015 jouw geluksjaar te maken

Het nieuwe jaar is alweer bijna twee weken oud. Misschien heb je goede voornemens gemaakt, of misschien geloof je daar niet zo in. Een nieuw jaar is hoe dan ook een goed startpunt om nieuwe gewoontes aan te nemen. Met deze tips zorg jij ervoor dat 2015 jouw ultieme jaar van happiness wordt!

1. Stel specifieke doelen

Maar al te vaak stellen we onszelf doelen die eigenlijk niet concreet genoeg zijn, zoals “Ik wil afvallen” of “Ik wil geld besparen”. Het nadeel van abstracte doelen is dat het moeilijk kan zijn deze te behalen, waardoor frustraties ontstaan . Dit stelt David Niven, schrijver van 100 Simple Secrets Of Happy People.
Voor het beste resultaat is het stellen van specifieke doelen dus het beste. Door te gaan voor 5 kg afvallen, of het willen uitlopen van de AVD bijvoorbeeld zul je uiteindelijk meer het gevoel hebben dat je een bijzondere prestatie hebt geleverd.

2. Maak tijd vrij voor je geliefden

De tijd die we besteden aan het opbouwen en versterken van onze relaties is essentieel voor een leven vol tevredenheid. In plaats van urenlange Whatsapp- en chatberichten kunnen we dus beter face to face tijd doorbrengen met onze familie en vrienden, aldus Niven.
Ga vaker samen wandelen, uit eten, naar een feestje of iets anders samen doen.
Wil je nieuwe vrienden maken? Dan heeft Gretchen Rubin, schrijfster van het boek Better Than Before: Mastering The Habits of Our Everyday Lives ook een tip: sluit je aan bij een (boeken-)club of een sportschool met gezamenlijke lessen of kies een teamsport zoals basketbal of voetbal.

Voetbal

3. Slaap meer

Het klinkt zo simpel, maar meer slaap zorgt voor een betere focus overdag. De meeste mensen hebben 7 tot 8 uur slaap per nacht nodig, maar blijven onnodig laat op. Volgens Rubin helpt het om vaste tijden te hanteren om naar bed te gaan en weer op te staan.
Wil je voorkomen dat je de tijd vergeet doordat je te lang naar je favoriete serie aan het kijken bent? Dan kun je ook een wekker zetten om op tijd naar bed te gaan.

4. Investeer in ervaringen, niet in spullen

Twijfel je tussen het kopen van een tablet of een weekendje naar het binnenland? Kies dan voor de trip. Het geluksgevoel dat je ervaart wanneer je iets nieuws koopt verdwijnt sneller dan de langdurige effecten die positieve herinneringen hebben.
Nieuwe ervaringen zorgen voor nieuwe herinneringen, en die zijn onbetaalbaar.

5. Hou je aan de 1-minuut regel

Vaat opruimen, vegen, je kleren opruimen…die saaie dagelijkse taken waar je maar geen zin in hebt?  Als je er niet genoeg aandacht aan besteed neemt de tegenzin alleen maar toe en stapelt het werk zich op. Daarom suggereert Rubin dat je gewoon continue iets doet zodra je kan. Heb je gegeten? Was dan gelijk je bord af en zet het weg. Ga je de deur uit? Veeg dan even snel je route van de kamer naar de deur. “Als je iets in minder dan 60 seconden kunt doen, stel het dan niet uit”, zegt Rubin.

6. Geniet van lekkere geuren

Een gratis boost voor je geluksgevoel? Probeer dan wat vaker te genieten van lekkere geuren om je heen. De verfrissende citrusgeur van een gepelde grapefruit bijvoorbeeld, of de huiselijke geur van een verse kop koffie. Bewust ruiken helpt je om meer aanwezig te zijn in het heden. Bovendien is uit onderzoek gebleken dat bepaalde geuren, zoals lavendel en pas gemaaid gras, een kalmererende werking hebben.

hete koffie

7. Reserveer elke week een Power Hour

Om in één keer van zoveel moelijk van die vervelende klusjes af te komen, raad Rubin aan elke week een uur vrij te maken om dingen af te handelen die je anders blijft uitstellen. Je fiets laten maken of je kledingkast opruimen; in een uur tijd is het best te doen.

De beloning die je daarvoor krijgt is het gelukzalige gevoel na afloop van een vervelende taak!

Bron: 7 Simple Secrets to a Happier You in 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.