Fernandes Bottling Blog

DIY planten hanger met lege PET flessen Fernandes Coca-Cola

Zo gebruik je lege flessen voor je planten

De Spaanse dichter Bécquer zei ooit: “Iemand met fantasie kan gemakkelijk uit niets een wereld creëren uit het niets” en wij geloven dat graag, vooral als het gaat om het hergebruik van afvalmateriaal.

Flessen en blikjes zijn een grote bron van inspiratie bij het maken van ambachtelijke, artistieke maar ook alledaagse producten, van muurschilderingen tot geknoopte plantenhangers. We delen graag een aantal ideeën die waarbij je gebruik kunt maken van lege flessen.

Omgekeerde vaas

Omgekeerde vaas PET fles hergebruik

Elk formaat fles kan hiervoor worden gebruikt. Snijd de fles in tweeën, maak drie gaten in de buurt van de hals van de fles, en plaats de bovenkant ondersteboven in de onderkant. Doordat de vaas ondersteboven in de  onderste helft van de fles staat zal het water door de wortels de plant kunnen voeden.

Plantenhanger

Hergebruikte PET fles plantenhanger
Hiervoor is katoenen koord of sisaltouw nodig, de dikte is afhankelijk van het gewicht dat de plantenhouder zal hebben en hoe je het eruit wil laten zien. Dikker touw zal een betere ondersteuning aan de potten of flessen geven, terwijl dunner touw het best eruit ziet wanneer je een kleine fles, van bijvoorbeeld 350ml gebruikt zoals op de foto.  Je begint met één of twee ‘ramen’ te tekenen op de voor- en achterkant van de fles, die je daarna uitsnijd. Dit is om de plant te laten ademen.

Stap 1 PET fles plantenhanger

Stap 2 PET fles plantenhanger

 

 

 

 

De hanger zelf maak je met behulp van deze tutorial:

Kleine decoratieve potten met bodems van flessen

Als je de bodem van een grotere fles los snijdt ontstaat een bakje dat gevuld kan worden met grond of compost; en waar een plantje in geplaatst kan worden dat geen lange wortels heeft.  Cactussen en andere vetplanten (succulenten) zijn een prima keuze voor dit soort potten.

Vetplant in PET-fles potje

 bron: Coca-Cola Journey

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.