Fernandes Bottling Blog

Monique Pool CNN Hero 2015

Monique Pool, de Surinaamse heldin op CNN

De Amerikaanse nieuwszender CNN organiseert elk jaar de publiekswedstrijd CNN Heroes; waarbij tien bijzondere mensen van over de hele wereld genomineerd worden voor de titel, omdat ze zich buitengewoon inzetten om een positief verschil te maken in hun gemeenschap. Dit jaar is de Surinaamse Monique Pool een van de genomineerden.

Monique Pool is de oprichtster van het Green Heritage Fund Suriname, dat als doel heeft de duurzame ontwikkeling van onze natuurlijke hulpbronnen en de biodiversiteit van Suriname bij alle Surinamers onder de aandacht te brengen. Eén van de onderwerpen waar Monique zich specifiek mee bezig houdt is bescherming van de luiaards in Suriname.

Monique kwam per toeval met deze bijzondere dieren in aanraking en heeft nu 10 jaar later meer dan 600 luiaards gered en een veilig onderkomen in het regenwoud kunnen bieden. Doordat er steeds meer bebouwing plaatsvind in Suriname, wordt het leefgebied van de luiaards kleiner en kleiner. De dieren komen dan terecht in gebieden waar ze helemaal niet thuis horen, met alle gevolgen van dien.

Samen met haar vrijwilligers zorgt Monique ervoor dat de luiaards worden opgevangen en laat ze herstellen als ze gewond zijn, totdat ze weer vrijgelaten kunnen worden in het bos.  Door dit werk heeft ze een hele bijzondere band met de luiaards;  ze worden namelijk bij haar thuis opgevangen.

Naast Monique zijn er nog negen andere mensen door CNN uitgeroepen tot CNN Heroe.  Door middel van online stemmen zal bepaald worden welke van deze 10 CNN Heroes de hoofdprijs wint tijdens het CNN Heroes All Star Tribute, op 6 december a.s.  Wil jij eraan bijdragen dat Monique haar prachtige werk om de natuur van Suriname te behouden kan voortzetten? Klik dan op de volgende link en stem op Monique Pool als CNN Hero 2015!

Je kunt tot 15 november elke dag, één keer per dag stemmen met je e-mail adres of Facebook account. 

 

8 thoughts on “Monique Pool, de Surinaamse heldin op CNN”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.