Fernandes Bottling Blog

5 tips voor een succesvol schooljaar

Back to school! 5 tips om er een topjaar van te maken

De school is weer begonnen! Om het beste uit dit nieuwe schooljaar te halen geven wij je 5 tips die je vanaf morgen al kunt toepassen.

1. Zorg dat je uitgerust bent

Om je op school goed te kunnen concentreren is het belangrijk dat je voldoende slaap krijgt, minmiaal 8 uur. Om te voorkomen dat je te laat op  blijft om te Instagrammen of je favoriete serie te kijken kun je het beste een vast tijdstip kiezen om te gaan slapen.

2. Blijf in beweging

Gezond en fit blijven doe je door elke dag minimaal een uur te bewegen! Dat hoeft niet een uur aaneengesloten te zijn, je kunt die 60 minuten verdelen over verschillende activiteiten gedurende de dag; zoals fietsen, wandelen, een potje basketballen of voetballen na school of je ouders helpen met huishoudelijk werk.

3. Zorg goed voor je lichaam

Om te zorgen dat je lichaam en je hersenen optimaal functioneren moet je ze voorzien van  de juiste voedingsstoffen. Dat betekent elke dag groente en fruit, zuivelproducten en volkoren graanproducten eten zodat je genoeg vitaminen, vezels, eiwitten en koolhydraten naar binnen krijgt. Op www.fernandesgetsfit.com kun je lezen hoeveel van deze voedingsstoffen je per dag zou moeten eten.

tips om goed te studeren

 

4.Slim huiswerk maken

Huiswerk maken is natuurlijk vreselijk, maar wel erg belangrijk om bij te blijven. Wil je beter scoren bij je toetsen en examens? Probeer dan bij het huiswerk maken af te wisselen tussen verschillende soorten opgaven; en niet alle opgaven van één vak achter elkaar te maken. Onderzoek heeft uitgewezen dat je toetsresultaten hoger zullen.  Maak bijvoorbeeld eerst een opdracht voor wiskunde, daarna een opdracht voor aardrijkskunde en dan weer één voor wiskunde. Als je na elke 30 tot 50 minuten huiswerk maken of studeren een pauze van 10 minuten neemt zorg je ook nog eens dat je hersenen de informatie goed verwerken.

5. Alles wat je leert kun je op jezelf toepassen

Probeer bij zoveel mogelijk van de dingen die je op school leert te bedenken hoe het van toepassing is op jouw dagelijks leven of je leefomgeving. Dit helpt je om de stof beter te begrijpen en onthouden. Bedenk bijvoorbeeld wat jouw connectie is met gebeurtenissen die bij geschiedenis worden besproken of welke scheikundige processen er allemaal plaatsvinden wanneer je je ’s ochtends klaarmaakt om naar school te gaan.

Heel veel succes dit schooljaar en maak er wat moois van!

One thought on “Back to school! 5 tips om er een topjaar van te maken”

  1. Ik ben er het helemaal mee eens dat het belangrijk is dat een kind uitgerust naar een school gaat! Mijn kind zit op de basisschool, maar over een jaar stapt hij over naar een middelbare school. Ik zal ervoor zorgen dat hij goed uitgerust bent voordat hij naar een nieuwe school gaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.