Fernandes Bottling Blog

KBF 2014 Gedichten Heilig Hartschool

Fernandes Goes Green op het Kinderboekenfestival

Elk jaar staat Fernandes Bottling Company op het Kinderboekenfestival. Meestal in Paramaribo, sinds vorig jaar staan we op èèn van de andere districten waar het festival zijn tenten opzet. Dit jaar is Wanica aan de beurt. Het festivalterrein is in Lelydorp, bij het ISCL en de John Monkouschool. Het Kinderboekenfestival Wanica start op maandag 27 april duurt tot en met donderdag 30 april. In de ochtend komen de leerlingen van alle scholen in Wanica langs en ‘s middags is het festival geopend voor iedereen.

Het Kinderboekenfestival is waarschijnlijk het grootste evenement speciaal voor de jeugd, met een heel mooi doel: het lezen bevorderen en taalvaardigheid vergroten. Het thema is ‘Groeien’.  Op het terrain van het  ISCL vind je onze stand, helemaal in het teken van Fernandes Goes Green. Om gezond op te groeien is het belangrijk dat je omgeving schoon en netjes is; dat betekent dat alle kinderen (en zeker ook de volwassenen) moeten leren om zuinig op het milieu te zijn. Lege PET-flessen horen niet thuis op straat. Als je ze apart opspaart en inlevert, kan er weer wat nieuws van gemaakt worden. Iedereen in Suriname, ook bedrijven zoals Fernandes Bottling, is verantwoordelijk voor het schoonhouden van ons land, en met die boodschap zullen we de bovenbouwklassen van Wanica de komende week op een interactieve manier bezighouden.

Presentatie Stg Samarja
De Stichting Samarja verzorgde vorig jaar op het Kinderboekenfestival Para een presentatie over recycling (foto: Fernandes Bottling Company)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.