Fernandes Bottling Blog

Ontbijt eiwitten fruit en groenten

Health Tip: eet en drink gevarieerd

Een gezond voedingspatroon is een voedingspatroon dat alle benodigde voedingsstoffen in de juiste hoeveelheid bevat.  Er is geen enkel product dat voor iedereen precies de goede hoeveelheid koolhydraten, vetten, eiwitten, vitaminen èn mineralen bevat; en je lichaam heeft dat allemaal nodig! Daarom is het belangrijk om gevarieerd en gebalanceerd te eten en drinken. Niet teveel en ook zeker niet te weinig. De Eat Well Plate is daarbij een handig hulpmiddel: hierin zie je in welke verhouding je de verschillende voedingsstoffen met je dagelijkse menu zou moeten binnenkrijgen. Deze verhoudingen zijn gebaseerd op internationale richtlijnen.

Eat Well Plate richtlijnen gebalanceerd voedingspatroon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo zie je bijvoorbeeld dat groenten en fruit, samen met granen (die vezels leveren) het grootste onderdeel van je dagelijkse menu horen te zijn. En zolang je jouw dagelijkse energiebehoefte niet overschrijdt, is er ook ruimte voor wat lekkers.

Health Tip: Zorg dat je elke dag voldoende voedingsstoffen binnen krijgt om je lichaam goed te laten functioneren door gevarieerd te eten en drinken.

Download hier de afbeelding van de Eat Well Plate met daarop de richtlijnen voor een gebalanceerd voedingspatroon.

2 thoughts on “Health Tip: eet en drink gevarieerd”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.