Fernandes Bottling Blog

Fernandes Bottling Company sponsort inzameling lege flessen Latour

Op vrijdag 3 juli om 17:00u lanceert  Fernandes Bottling Company in samenwerking met Amreco  de plaatsing van 12 PET-verzamelbakken in het ressort Latour. Lege flessen hoeven zo niet langer over straat te slingeren als zwerfaval.

De afgelopen 18 jaar heeft Fernandes Bottling verschillende projecten uitgevoerd op het gebied van PET-inzameling, recycling en het vergroten van bewustzijn over gescheiden afvalinzameling. Zo hadden wij een eigen recyclingafdeling, totdat we besloten de  inzamelingsactiviteiten werden uit te besteden aan andere organisaties. Samen met twee van deze organisaties is Fernandes Bottling een proef gestart om in de praktijk te testen welke inzamelingsmethode het beste werkt.

Ingezamelde-legen-flessen-F

Eén van de partners op het gebied van recycling is Amazona Recycling Company (AmReCo), een organisatie die al langer dan 10 jaar het bedrijfsafval van Fernandes Bottling, waaronder papier, hout, aluminium en plastic, ophaalt en verwerkt voor recycling. AmReCo is onlangs samen met de Stichting Support Recycling Suriname (SuReSur) begonnen met het plaatsen van verzamelbakken voor lege PET-flessen. Door het sponsoren van dit project heeft Fernandes Bottling Company ervoor gezorgd dat er met ingang van morgen in het ressort Latour 12 verzamelbakken geplaatst worden. Deze bakken zullen voornamelijk neergezet worden bij supermarkten.

Consumenten kunnen hun lege flessen deponeren in deze verzamelbakken,  zodat dit gescheiden van ander afval wordt opgehaald door Amreco. Amreco zal de verwerking van de PET-flessen op zich nemen, waarbij versnipperd PET-materiaal gereed wordt gemaakt om opnieuw te gebruikt voor productie van plastic. Deze samenwerking tussen consument, producent en privé-organisaties zal ertoe moeten bijdragen dat de hoeveelheid lege flessen op straat vermindert.

PET-snippers

Stichting SuReSur zal dit project, dat vorige maand gelanceerd is, gedurende de rest van 2015 en het volgend jaar verder uitbreiden met het plaatsen van nog meer dan 400 inzamelbakken verspreid over alle districten.

Een tweede inzamelingsproject van Fernandes Bottling Company in samenwerking met de Stichting Samarja, waarbij er gebruik gemaakt zal worden van een ander ophaalsysteem, zal later dit jaar gelanceerd worden.

Het project op Latour wordt vrijdag 3 juli om 17:00u officieel gelanceerd te Stibula aan de Tigristraat. Ook zullen de eerste verzamelbakken geplaatst worden.

Vanaf 16:00u kunt u bij Stibula ook uw lege flessen komen inleveren! De eerste 100 mensen die meer dan 10 lege flessen inleveren ontvangen een presentje van Fernandes Goes Green.

 

2 thoughts on “Fernandes Bottling Company sponsort inzameling lege flessen Latour”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.