Fernandes Bottling Blog

Terugblik Ozon Splash gesponsord door Fernandes Bottling Company

De Fernandes Science World tijdens Ozon Splash!

Op zaterdag 24 augustus 2019 vond voor de tweede keer OZON SPLASH plaats: een waterattractie event dat in het teken staat van zowel fun als educatie. Tijdens dit event konden kinderen tussen de 3 en 13 jaar genieten van waterspelen, entertainment en verschillende educatieve workshops. Het doel van Ozon Splash is om gezinnen in de vakantietijd een geweldige dag te bezorgen en ze tevens op een laagdrempelige en leuke manier kennis te laten maken met verschillende milieu onderwerpen.

OZON SPLASH kenmerkt zich door de vele waterattracties zoals zwembaden, waterglijbanen en schuimbaden en die waren er volop aanwezig. Maar er was nóg meer. Tijdens het evenement leerden de kinderen in de Ozon x Fernandes World of Science onder andere afval scheiden op een leuke, creatieve manier. Zo konden ze “items” grabbelen en moesten ze binnen een minuut zoveel mogelijk “items” in de juiste box doen. Hierbij leerde wij de kinderen en ouders dat het belangrijk is om je afval te scheiden, omdat het beter is voor het milieu en omdat het dan op een juiste manier verwerkt wordt. Door alle PET-materiaal bij elkaar te plaatsen, kun je deze ook opnieuw gebruiken om o.a. een planten hanger te maken of kerst materiaal. Lees hier hoe dat kan: PlantenhangerKerstversiering. Maar als je de flessen toch kwijt moet, laten we dat op een verantwoorde manier doen en ze in de verzamelbakken van Suresur plaatsen. Om te lezen wat er in een recyclebak mag: klik hier!

Verder konden de kinderen gigantische bellen maken met zeep en water en waren ze onder de indruk dat je verschillende vloeistoffen op elkaar kan gieten, zonder dat ze samenmengen. Dat was cool, zoals een van de kinderen dat zei. Door een verschil in dichtheid en in verschil in oplosbaarheid van de vloeistoffen blijven deze van elkaar gescheiden ook al giet je ze bij elkaar. Een goed voorbeeld hiervan is olie met water. Gelukkig wisten de studenten van verschillende scholen er alles van, en kwamen ze ons helpen met de science games.

De meeste games waren alleen voor kinderen bestemd, maar ook de ouders konden actief meedoen in onze tent. Vooral met de tweede recycle game, waarbij ze binnen een minuut zoveel mogelijk PET- flessen in de kast moesten verzamelen. Het doel van deze game is om bewustwording te creëren bij het publiek over onze inspanningen om PET te recyclen. Hoewel dit veel inspanning kost, moeten wij dit doen voor een schoner milieu.

Al met al was het een geslaagd event en hebben de kinderen niet allen genoten, maar ook iets nieuws geleerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.