Fernandes Bottling Blog

Autoloze Dag Paramaribo

Op zaterdag 18 oktober wordt de eerste ‘Autoloze Dag ’ in Suriname georganiseerd. Met dit initiatief wil Boy Scouts Suriname de gemeenschap bewuster maken van klimaatsverandering en het milieu. Ook willen de padvinders hiermee een gezonde levensstijl promoten door fietsen en lopen te stimuleren.

Verschillende straten in de stad zullen op deze dag worden afgesloten voor auto’s, bussen en ander verkeer dat uitlaatgassen (CO2) uitstoot. Er zullen fiets- en scoutingdemonstraties zijn en verschillende sport- en spelactiviteiten, waaronder straatvoetbal. Verder zullen ook organisaties en bedrijven aanwezig zijn die zich inzetten voor natuur, milieu en gezondheid. De winkels in het gebied zullen ook open blijven voor wie wil gaan shoppen.

Het gebied dat wordt afgebakend is Domineestraat, Jodenbreestraat, Neumanpad, Heilgenweg, Knuffelsgracht, Steenbakkerijstraat, en de Maagdenstraat tot de kruising Heiligenweg. Wil je naar het centrum komen dan kun je tot aan deze straten rijden met de auto of openbaar vervoer, in het gebied zelf mag je alleen fietsen of lopen.

In de Maagdenstraat, tussen de Steenbakkerijstraat en Jodenbreestraat, zullen van 09:00-15:00uur activiteiten van Fernandes Goes Green plaatsvinden. Wat staat er zoal op het programma?

– Sport en spel onder leiding van Marciano Zalman, met leuke prijzen voor alle deelnemers!
– PET area: hier kom je alles te weten over het recyclen van lege flessen en het PET-recycling programma van de Stichting Samarja in samenwerking met Fernandes Bottling Company
– Entertainment: optredens van Ruben Silvin, Dominique Ravenberg& Rodney Deekman,  Mystikalz en Enver

De muziek wordt de gehele dag verzorgd door DJ Kuyken, MC Cyrano neemt de presentatie voor de dag op zich en we zorgen ook voor wat verkoeling.

Geen enkele reden om thuis te blijven op 18 oktober, dus we zien je in de Maagdenstraat!

Autoloze Dag Paramaribo programma Fernandes Goes Green

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.