Fernandes Bottling Blog

Wereldmilieudag: Luister jij naar de natuur?

In het kader van Wereldmilieudag willen we vandaag graag een hele bijzondere campagne van Conservation International met jullie delen.

Ons welzijn, het milieu en zelfs de economie zijn uiteindelijk allemaal afhankelijk van hoe verantwoord wij als mensen omgaan met onze natuurlijke hulpbronnen. Het bewijs dat we meer van deze bronnen opmaken dan wat de Aarde kan leveren wordt steeds duidelijker.

Wij hebben als mensen de natuur nodig om te kunnen bestaan. Maar de natuur heeft ons niet nodig. De natuur zal altijd blijven bestaan, met of zonder mensen.  Wat zou de natuur zelf hierover zeggen, als die zou kunnen praten?

Je hebt deze video’s misschien al eens voorbij zien komen op internet. Naast het regenwoud komen onder andere ook de oceaan,  bloemen, aarde en koraal aan het woord. De prachtige video’s zijn ingesproken door wereldsterren als Julia Roberts, Kevin Spacey, Ian Somerhalder en Lupita Nyong’o.

Met deze campagne wil Conservation International mensen bewust maken dat als het gaat om hoe de natuur zich gedraagt, wij mensen niet overal controle op kunnen uitoefenen. We kunnen er echter wel voor zorgen dat we verantwoord met onze natuur omgaan; en ieder mens op Aarde kan daar aan bijdragen.

Het thema van Wereldmilieudag is dit jaar ‘Seven Billion Dreams. One Planet. Consume with Care.’ Voorbeelden van wat je zoal kan doen om bewuster te consumeren kun je vinden op deze website.

Wereld Milieu Dag

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.