Fernandes Bottling Blog

Suriname schoon?

Al zeker 3 maanden is er op social media een nieuwe challenge gaande met een positieve inslag: de Trash Tag Challenge. Uit verschillende landen delen mensen foto’s waarop ze op een zwaar bevuilde plek afval verzamelen. De before & after foto’s spreken voor zich. Ook in Suriname werd deze challenge opgepakt en is bijvoorbeeld de Trash Tag Movement Suriname nog steeds actief.  Opmerkelijk is dat er nog steeds veel petflessen zichtbaar zijn op de verschillende foto’s.  Misschien heb jij je bij het zien van deze challenge ook afgevraagd: “Wat doet Fernandes Bottling Company hier eigenlijk aan?”

Sinds het openen van de deuren in 1939 is Fernandes Bottling Company zich bewust van de invloed die ons ondernemen heeft op het milieu en de maatschappij. Wij hebben een duurzame relatie met de Coca-Cola Company en in lijn met de 20/20 Vision van de Coca-Cola Company en vanwege onze eigen betrokkenheid met de Surinaamse samenleving hebben wij duurzaam ondernemen een belangrijk strategische speerpunt gemaakt in onze bedrijfsdoelstellingen. Eén van de pijlers van ons beleid voor duurzaam ondernemen is het recyclen van onze PET-flessen. Voor het inzamelen van lege flessen, maar ook blikjes, werken wij al jaren samen met verschillende organisaties in Suriname die zich bezighouden met afvalwerking en recycling; zoals Amreco, Stichting SureSur en Stichting Samarja. Ons doel daarbij is: minder afval en meer recycling.

Ook tijdens en na de AVD merken wij elk jaar dat er na het prachtig event heel veel afval ligt. Als bedrijf en hoofdsponsor van dit event ondernemen wij graag actie. Ook dit jaar konden wij rekenen op de samenwerking met onze partner Stg. Samarja. Dit jaar hebben zij meer dan 50 jongeren ingezet om tijdens deze AVD PET en recyclebaar afval op de route op te ruimen.

Fernandes Goes Green tijdens AVD 2019

Ze vertrokken een uur nadat de laatste groep van het BVSS-terrein was en liepen dan de hele route langs om het afval te verzamelen. De lege flessen en blikjes werden na de telling dan direct gebracht naar Amreco waar ze versnipperd worden voordat ze gerecycled kunnen worden.

Stg. Samarja heeft tijdens de AVD 2019 maar liefst 265 zakken met recyclebaar afval opgeruimd. Het overige afval werd zoals gebruikelijk opgeruimd door Openbaar Groen.

Hoewel er enkele instanties en bedrijven zijn die acties ondernemen om de hoeveelheid zwerfafval in ons land terug te dringen, kunnen wij met zijn allen nog meer bereiken. Het begint bijvoorbeeld met je lege flessen niet meer uit de auto gooien, maar deze meenemen en in de recyclebakken van Stg. Suresur doen. Wil je weten waar je zo’n recyclebak kan vinden? Bekijk dan de locaties onder het kopje ‘Locaties Verzamelbakken’ op http://suresur.green/.

Kijk uit naar onze volgende blogpost waarin wij meer zullen vertellen over de redenen waarom Fernandes Bottling Company geen voorstander is van statiegeld en lees hier wat naar onze mening wel een oplossing is voor het probleem met zwerfvuil in Suriname.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.