Fernandes Bottling Blog

Ontdek de held in jezelf: wordt bloeddonor en red levens!

Aanstaande zondag is het World Blood Donor Day; en vandaag besteden de medewerkers van Fernandes Bottling extra aandacht aan het belang van bloeddonoren in Suriname.

Bloeddonoren zijn hard nodig om levens te redden. De Nationale Bloedbank van Het Surinaamse Rode Kruis heeft ook jouw hulp daarbij nodig.

Wereldwijd zijn miljoenen mensen een ander dankbaar voor het bloed dat zij hebben gekregen. Tijdens een moeilijke operatie, ernstig zieken, verkeersslachtoffers of om de kwaliteit van het leven van patienten die lijden aan levensbedreigende aandoeningen te verbeteren. Ook bij rampen en calamiteiten en moeder & kind zorg kan gedoneerd bloed levens redden.

Thank you poster World Blood Donor Day

Helaas komt het in vele landen, waaronder Suriname voor dat er meer bloed nodig is dan donoren kunnen leveren. Ook de veiligheid en kwaliteit van het bloed blijft een uitdaging. Alleen met behulp van ook uw regelmatige bloed donaties  kan er door de Nationale Bloedbank een toereikende voorraad bloed worden bijgehouden.

Als je nog nooit bloed hebt gedoneerd en je bent gezond, kun je bij de Nationale Bloedbank van Het Surinaamse Rode Kruis een screening ondergaan, om te zien of je in aanmerking komt om bloeddonor te worden.

Vandaag zal een team van de Nationale Bloedbank bij Fernandes Bottling aanwezig zijn, om de medewerkers voorlichting te geven over hoe groot het belang is om met uw bloed donatie mensen levens te redden. Zo hopen wij als bedrijf ons steentje bij te dragen aan het redden van onze medemensen in nood.

Als je geen bloed kunt of wil geven zijn er gelukkig ook andere manieren om mensenlevens te redden. Zo heeft het Rode Kruis sinds kort ook een gratis EHBO app; een mobiele gids voor het verlenen van Eerste Hulp bij Ongelukken. Deze app kun je hier downloaden!

Rode Kruis Suriname EHBO app

3 thoughts on “Ontdek de held in jezelf: wordt bloeddonor en red levens!”

  1. Ik ben al jaren bloed donor en het is heel goed dat ik het doe,want door te doneren voel ik me steeds jong . Ik zou graag personeel van Uw bedrijf als donor willen zien ,zodat de donoren familie groter kan worden.
    Ik wil de aanstaande donoren van harte welkom heten.

    1. Ik ben sinds 14 okt 1984 lid van de bloedbank geworden,ben begonnen toen mijn moeder geopereerd moest nadien ben ik als een trouw donor gebleven.Tot op heden heb ik al 90 keren bloed afgestaan en heb ook gebruik mogen maken van de gelegenheid in 2012 na een zwaar aanrijding met zware letsels,na goedkeuring van de keuring arts blijf ik lid om mijn medemens te helpen.MIJN MOTTO LEEF EN LAAT LEVEN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.