Fernandes Bottling Blog

Fernandes Healthy Lifestyle Campaign lezing 26 juli

Lezing: Chronische ziekten in relatie tot voeding

Aanstaande zondag, 26 juli, vind de laatste gratis lezing van de Fernandes Healthy Lifestyle Campaign plaats in het Congresgebouw. Het onderwerp is deze keer ‘Chronische ziekten in relatie tot voeding’.

Het aantal mensen dat te maken krijgt met een chronische ziekte als diabetes, hoge bloeddruk, kanker of hart- en vaatziekten neemt steeds meer toe in ons land. Onderzoeken hebben uitgewezen dat de kans op het ontwikkelen van deze ziekten behoorlijk te verkleinen is als je er een gezonde levensstijl op na houdt. Dat houdt dus in de juiste keuzes maken voor wat betreft je voedingspatroon, zorgen dat je niet teveel stress ervaart en voldoende beweging krijgt. Helaas makaen veel mensen , al dan niet bewust, verkeerde keuzes als het gaat om wat en hoeveel ze eten en drinken, kunnen maar weinigen goed omgaan met stress en bewegen we met zijn allen veel te weinig.

Dat we niet altijd de juiste keuzes maken als het om eten en drinken gaat heeft vaak ook te maken met dat we niet voldoende weten, we gaan al snel af op wat we van anderen in onze omgeving horen; of simpelweg al jaren gewend zijn te doen.  Het Surinaamse voedingspatroon bevat over het algemeen veel vet, suiker en zout; en overmatig gebruik van juist die voedingsstoffen kunnen leiden tot het ontstaan van hart- en vaatziekten, overgewicht, of een chronisch verhoogde bloeddruk. Maar hoe zit dat precies?

De diëtisten Mariska Tai-Apin en Cindy-Jane Wesenhagen zullen tijdens deze lezing uit de doeken doen wat de relatie is tussen ons voedingspatroon en de steeds vaker voorkomende chronische ziekten hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten en diabetes. Daarnaast komt aan bod hoe je jouw voedingspatroon zou kunnen veranderen om de kans op het ontwikkelen van deze chronische ziekten te verkleinen.

Een gezonde levensstijl begint met weten wat je kunt veranderen, en als je deze lezing bijwoont kun je er zeker van zijn dat je van de experts hele praktische tips meekrijgt die je in je dagelijks leven kunt toepassen, op weg naar een gezondere levensstijl.

De lezing is gratis toegankelijk, registreren kan hier.
De inloop is vanaf 18:00u en de  presentatie start om 19:00u. We sluiten de avond af met een interactief gedeelte. Er zullen stands te bezoeken zijn van andere bedrijven die zich ook met healthy lifestyle bezighouden en natuurlijk zorgen we ook voor een hapje en drankje.

Als je al eerder één of meerdere van de lezingen van de Fernandes Healthy Lifestyle Campaign hebt bijgewoond maak je ook nog eens kans op prachtige prijzen!

Fernandes Healthy Lifestyle Campaign interactieve lezing

 

2 thoughts on “Lezing: Chronische ziekten in relatie tot voeding”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.