Fernandes Bottling Blog

Launch Sustainable Entrepreneurship Education Program

De Women in Business Suriname is een organisatie die zich al 24 jaar inzet voor het weerbaar maken van ondernemers, met name vrouwen in Suriname. Deze stichting heeft daarom reeds verschillende projecten uitgevoerd op het gebied van training en begeleiding van ondernemers. Afgelopen maandag, 7 augustus, vond de launch van haar jongste project, het Sustainable Entrepreneurship Education Program, afgekort SEEP plaats. Dit programma is er ter stimulering en bevordering van entrepreneurship onder vrouwen en mannen in Suriname en zal worden uitgevoerd met fondsen beschikbaar gesteld door Coca-Cola Foundation international.

Launch Women in Business SEEP program

Het project van de Women in Business Suriname (WBS) is het enige project uit een drietal projecten opgestuurd door Fernandes Bottling Suriname dat is uitgekozen voor de uitvoer. Met deze middelen zal WBS nu in een traject van 5 maanden ongeveer 40  micro en kleine ondernemers trainen en begeleiden. Het gaat in deze om ondernemers in de leeftijd categorie 23 jaar tot 37 jaar. Volgens mevrouw Stekkel, voorzitter van de Women in Business Suriname is deze groep eentje die vaak buiten de boot valt als er projecten zijn voor vrouwen en mannen, vandaar dat deze keer voor de doelgroep  is gekozen. Het doel is dat de cursisten aan het eind van de 5 maanden de nodige skills hebben om hun onderneming op te starten en duurzaam te maken. Zo worden zij onder andere getraind in entrepreneurship, marketing, economische administratie, product development en supply chain, business model ect. Het resultaat van de training en coaching zullen de cursisten in maart 2018 tonen middels deelname aan de Women Lifestyle Fair van de  Women in Business Suriname waar ze hun product of dienst aan het grote publiek zullen tonen.

Volgens Bryan Renten, directeur van Fernandes Bottling Company, is het een genoegen voor het bedrijf om vanuit hun corporate social responsibility een bijdrage te leveren aan het project. Het is het streven van Coca-Cola Foundation international om voor 2020 ertoe bij te dragen dat wereldwijd ongeveer vijf miljoen vrouwelijke ondernemers economisch weerbaar worden gemaakt. De ondersteuning van dit project valt binnen dit global doel.

Het is de eerste keer dat de Coca-Cola Foundation fondsen beschikbaar heeft gesteld voor een duurzaam project in Suriname. Renten: ” De positieve gevolgen van een gelijkwaardige behandeling en empowerment van vrouwen, hebben directe impact op de vrouwen zelf, en tegelijkertijd treedt er een sneeuwbal-effect op dat de gehele samenleveing ten goede komt. Vrouwen zijn vaak genoeg de spil van hun gemeenschapen, en ze investeren een aanzienlijk deel van hun inkomen in de gezondheid en educatie van hun kinderen; en in de lokale economie. Dit heeft een enorme economische impact voor ons land. The Coca-Cola Company is een commitment aangegaan om voor het jaar 2020 de economische empowerment van 5 miljoen vrouwelijke ondernemers mogelijk te maken; en als bottling partner van The Coca-Cola Company hebben wij ons  voorgenomen om een concrete bijdrage te leveren aan dit doel, door Women in Business voor te dragen voor een financiele bijdrage van The Coca-Cola Foundation.
Vrouwelijke ondernemers in Suriname ervaren verschillende barrieres in het commerciële landschap, en het SEEP programma zal hen toegang verschaffen tot trainingen waarmee zij hun zakelijke skills kunnen verbeteren en gecoached en gementord kunnen worden; terwijl ze tegelijkertijd het zelfvertrouwen ontwikkelen dat ontstaat bij het opbouwen van een succesvolle onderneming. Het realiseren van deze visie kan alleen geschieden middels goede partnerships. We weten dat het tijd kost om duurzame programma’s gericht op empowerement te ontwikkelen die relevant zijn voor de Surinaamse vrouw en haar gemeenschappen.
Voor Fernandes Bottling Company is het dan ook een eer om een bijdrage te kunnen leveren aan het SEEP project van Women in Business. Gezamenlijk hopen wij de impact van het programma te kunnen maximaliseren en duurzaam te maken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.