Fernandes Bottling Blog

5 dingen die je nog niet wist over Coca-Cola en de Kerstman Fernandes Bottling blog

De Coca-Cola Christmas Caravan: zo is het begonnen

Ken je die Coca-Cola tv-commercial nog, waarin de Coca-Cola trucks voorzien van lichtjes samen met de Kerstman Coca-Cola bezorgt? Wel, het is weer tijd voor de Christmas Caravan! De trucks die de komende avonden door de stad zullen rijden zijn gebaseerd op de magische trucks die je in de commercial ziet.

De beroemde commercial werd in november 1995 gelanceerd, en het werd al gauw een traditie met de feestdagen. In ‘Christmas Caravan’, zoals de commercial heette, zag je hoe de Coca-Cola trucks Coca-Cola leverden en daarbij het landschap verlichtten terwijl ze er doorheen reden. Santa, afgebeeld op de achterkant van de truck, proostte zelfs op de feestagen aan het einde van de commercial.

Coke_holiday_caravan

De commercial is een creatie van reclamebureau W.B. Doner; en er werd gebruik gemaakt van special effects van het vermaarde bedrijf Industrial Light and Magic, die onder ander ook gewerkt hebben aan de Star Wars films, Raiders of the Lost Ark en Forrest Gump. In de commercial zie je drie 18-wielers, die samen een karavaan van Coca-Cola trucks vormen, al rijdend door heuvels, valleien en dorpen. Elke truck, voorzien van een 40 ft container, bevatte meer dan 30.000 lampjes! Sinds de late jaren ’90 rijdt de Christmas Caravan (of Holiday Caravan zoals het in sommige andere landen genoemd wordt) elk jaar rond, geïnspireerd door de commercial.

Hier in Suriname hebben wij onze eigen draai gegeven aan de Coca-Cola Christmas Caravan, en wij organiseren deze dit jaar voor de vijfde keer. Wil jij de trucks en die Coca-Cola kerstmagie ook van dichtbij meemaken? Volg ons event op Facebook voor de laatste updates en routes.

Coca-Cola Christmas Caravan

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.