Fernandes Bottling Blog

Water is…

Vandaag, zondag 22 maart 2015, is het Wereldwaterdag. 22 jaar geleden werd deze dag in het leven geroepen door de Verenigde Naties (UN) om wereldwijd aandacht te vragen voor de gemeenschappen waar water een probleem is. Dat kan van alles zijn, waterschaarste maar ook overstromingen of slechte kwaliteit van drinkwater.

Het thema voor 2015 is ‘Water en Duurzame Ontwikkeling’. Dit jaar wordt er dus vooral stilgestaan bij hoe water verbonden is aan alle belangrijke gebieden (letterlijk en figuurlijk) die nodig zijn om een duurzame toekomst tegemoet te gaan.  Van natuur tot gezondheid, en voedsel.

In Suriname hebben we over het algemeen geen tekort aan water, al is het niet in alle gebieden even toegankelijk. Wel is er de dreiging van overstromingen; en het is belangrijk de kwaliteit van ons water te beschermen zodat we niet ziek worden wanneer we ermee in aanraking komen.

Bij Fernandes Bottling Company zorgen we ervoor dat het afvalwater dat uit onze fabriek komt, bijvoorbeeld na het wassen van de machines, eerst wordt gezuiverd voordat het weer in het milieu terecht komt. Dat doen we in ons afvalwaterzuiveringssysteem. Als het water gezuiverd is wil dat zeggen dat stoffen die eventueel schadelijk zouden zijn voor het milieu eruit gefilterd zijn en de schade aan het milieu geminimaliseerd is. Zo kan het gebruikte water veilig weer de sloot in stromen, zonder het leven in die sloot, daaromheen en iedereen die er vervolgens weer van afhankelijk is, te beschadigen.

Zonder schoon water hebben we geen toekomst.

Wil je meer weten over de redenen waarom water zo belangrijk is voor de hele wereld? Bekijk dit filmpje:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.