Fernandes Bottling Blog

Surinaamse bedrijven werken samen aan veilig winkelen met My Safe Store

Sinds de recentste uitbraak van Covid-19 in Suriname geeft het Nationaal Covid-19 Managementteam instructies om de veiligheid en gezondheid te waarborgen in het dagelijks leven. Op openbare plaatsen zoals in de winkels waar veel mensen bij elkaar komen, is de veiligheid van belang voor de winkelbezoeker maar ook voor de winkelier en medewerkers van leveranciers die voor de aanvulling van goederen zorgen. Vele winkeliers hebben de afgelopen weken hun deuren gesloten waardoor consumenten ook extra drempels ervaren om veilig boodschappen te doen. Het is gebleken dat het belang van een veilige winkelomgeving niet onderschat kan worden.

Om zo’n veilige winkelomgeving te waarborgen hebben negen Surinaamse bedrijven die levensmiddelen en dranken produceren en distribueren met elkaar afgesproken samen te werken om de mogelijke verspreiding op de winkelvloer te helpen voorkomen; en wel middels de My Safe Store campagne.

Deze campagne stelt winkeliers in staat hun winkel zo veilig mogelijk te runnen en hierdoor besmettingsrisico’s te minimaliseren voor de gemeenschap. Dit gebeurt door winkeliers te voorzien van standaarden voor de nieuwe manier van werken nu Covid-19 om zich heen grijpt; social distancing, hygiëne en contactloos of giraal betalen.

De winkeliers krijgen in hun eigen taal via diverse kanalen zoals Whatsapp en WeChat voorlichtingsmateriaal en tips, die zij dagelijks kunnen gebruiken om veilig en gezond hun werk te kunnen blijven doen.

Voorbeelden My Safe Store communicatie

De deelnemende winkels worden voorzien van een My Safe Store sticker, waarmee zij hun garantie voor een veilige winkelomgeving kenbaar maken. Daarnaast worden de winkels die aan deze campagne deelnemen voorzien van vloerstickers om het afstand houden bij de kassa’s makkelijker te maken. Ook zijn er stickers op de koelkasten die consumenten aangeven hoe zij veilig kunnen winkelen.

My Safe Store koelkast sticker

De My Safe Store campagne is een initiatief van Fernandes Bottling Company en wordt uitgevoerd in samenwerking met Fernandes Bakkerij, Fernandes Agenturen, Surinaamse Brouwerij, Suriname Alcoholic Beverages, Subisco, DTS/Mitra, SM Jaleel en HEM Suriname.

In de eerste fase van de campagne nemen 500 winkels deel, verspreid over de diverse districten. Ondanks de uitdagingen die de lockdown met zich meebrengt geven winkeliers aan de berichten en stickers op prijs te stellen, er zal dan ook worden overwogen het project in een tweede fase uit te breiden met meer winkels en meer partners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.