Fernandes Bottling Blog

L. Schützschool eerste kampioen Coca-Cola Olympics 2016

Afgelopen weekend vond in de Cultuurtuin de eerste editie van de Coca-Cola Olympics plaats, bestaande uit een scholencompetitie, een competitie voor medewerkers van de Fernandes Group en de jaarlijkse Olympic Day Run. Na 4 dagen strijden op verschillende Olympische sportonderdelen is de L. Schützschool als grote winnaar uit de bus gekomen, met een puntentotaal van 261.

De tweede prijs was voor de Graaf von Zinsendorfschool (156 punten) en de E. Dennertschool eindigde met 126 punten op de derde plaats. Alle scholen hebben een geldprijs ontvangen en daarnaast een trofee. De leerlingen hebben meegedaan aan atletiek, basketbal, slagbal, beach volleybal, voetbal en sport-recreatieve spelen. Door uitval van participanten is het onderdeel tafeltennis geschrapt van het programma. Het 4-daagse evenement werd georganiseerd door het Surinaams Olympisch Comité in samenwerking met Fernandes Bottling Company en het Ministerie van Sport en Jeugdzaken.

Schützschool kampioen Coca-Cola Olympics 2016
De Schützschool is kampioen Coca-Cola Olympics 2016 en wint daarmee SRD 1000,-

 

Slagbalfinale Coca-Cola Olympics 2016
Slagbalfinale Coca-Cola Olympics 2016
Atletiek Coca-Cola Olympics 2016
Atletiek Coca-Cola Olympics 2016

De L. Schützschool wist al vroeg in het toernooi een voorsprong te behalen en heeft deze vastgehouden tot de eindstreep. Alleen op de onderdelen basketbal en beach volleybal ging de winst naar de andere scholen, respectievelijk de Graaf von Zinsendorfschool en de E. Dennertschool. De scholieren werden op de laatste dag in het André Kamperveenstadion toegesproken door Jörgen Raymann; die benadrukte dat een gezonde geest in een gezond lichaam de basis vormt voor een succesvolle toekomst. Ook riep hij de jongeren op om alles te geven op het toernooi zodat zij misschien over 4 jaar Suriname kunnen vertegenwoordigen op de Olympische Spelen.

De  Fernandes Group medewerkers kwamen tegen elkaar uit met voetbal, basketbal en beachvolleybal. Het winnende voetbal team werd het team ‘Nacio’ onder leiding van Reginald Wonodrono (Fernandes Verkoopmaatschappij); bij basketbal ging de eerste prijs naar team ‘Shooting Stars’ onder leiding van Regie Naarden (Fernandes Snacks) en bij beachvolleyballers was de eerste prijs voor  ‘Team Swat’ onder leiding van Rachelle Simson (Fernandes Verkoopmaatschappij).

Finale basketbal Fernandes Group Coca-Cola Olympics 2016
Finale basketbal Fernandes Group Coca-Cola Olympics 2016

 

Finale beachvolleybal Fernandes Group Coca-Cola Olympics 2016
Finale beachvolleybal Fernandes Group Coca-Cola Olympics 2016
Nacio, het winnende voetbalteam van de Fernandes Group
Nacio, het winnende voetbalteam van de Fernandes Group

Aan de Olympic Day Run deden ruim 500 wandelaars mee, onder wie een grote groep blinden en slechtzienden onder begeleiding van vrijwilligers van het SuriCorps. Het startsein werd gegeven bij het AK Stadion en de route liep via de Letitia Vriesdelaan naar de Prinsessestraat, Gongrijpstraat en weer terug naar het stadion. De wandelloop verliep zonder incidenten. Het evenement werd afgesloten met optredens van Enver, Benaja, het Ala Kondre Dron ensemble en een vuurwerkshow van Soeng Ngie.

Bekijk hier meer foto’s van het evenement Coca-Cola Olympics 2016!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.