Fernandes Bottling Blog

Goed voorbereid de Avondvierdaagse lopen

Morgen is het zover! De 52e BVSS-Fernandes AVD gaat van start om 15:00u bij BVSS. We geven je graag wat tips om goed voorbereid aan de AVD deel te nemen:

Voorafgaand aan de Avondvierdaagse:

 • Drink geen alcohol de dag voor de AVD en op de dagen dat je gaat lopen . Dit zal het vermogen om te wandelen sterk verminderen en je zal sneller moe worden,  vooral in de felle zon.
 • De AVD is een loop van een aantal uren en je lichaam zal daarvoor extra hard energie nodig hebben.   Eet de dag voor de AVD al extra koolhydraten zoals rijst, brood, aardvruchten etc.
 • Eet 2 uur voor de start geen zware maaltijd meer. 1 uur voor het lopen kan nog iets kleins gegeten worden,  zoals een stuk fruit. Gebruik de uren voor de AVD geen vettige voeding als energiebron. Een hoog vetgehalte van het bloed verhinderd de opname van koolhydraten.
 • Doe een goede warming up voordat je begint met lopen.

  Pasta salade groente
  Een lekkere pastasalade met groenten is heel geschikt als je een lange afstand moet gaan lopen

 Tijdens de Avondvierdaagse

 • Drink regelmatig tijdens het lopen. Vochtverlies is nadelig voor het prestatievermogen, omdat het bloed dikker wordt en het hart daarom harder moet werken. Je zal je dan sneller moe voelen. Het lichaam kan ongeveer 1 L vocht per uur verwerken, dus meer dan dat is ook niet nodig om te drinken.
 • Wil je tijdens het lopen extra energie? Dan kan je in plaats van water ook een sportdrank gebruiken. Let wel; met 1 uur lopen verbrand je ongeveer 600 calorieën en in 1 flesje Powerade zitten 75 calorieën. Gebruik niet meer calorieën dan je verbrand.
  Ook kan je maag niet meer dan 60-80 gram koolhydraten per uur verwerken. In 1 flesje Powerade zitten 15 gram koolhydraten.

AVD BVSS Fernandes 2015

Na de Avondvierdaagse

 • Na de loop is het belangrijk weer wat koolhydraatrijke voeding te eten zodat de voorraden worden aangevuld. Ook hier geldt weer:  een niet te grote portie van meer dan 80 gram koolhydraten. Eet bijvoorbeeld een portie fruit, een broodje of 3 opscheplepels rijst.
 • Doe een goede cooling down als je klaar bent met lopen om de kans op blessures te minimaliseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.