Fernandes Bottling Blog

Fernandes Social Vrijwilligersdag 2016

Vandaag 5 december is het International Volunteerday, de jaarlijkse wereldwijde viering van vrijwilligers en het werk dat zij dag in, dag uit doen. Fernandes Bottling Company ondersteunt de gedachte van de UN die deze dag in het leven heeft geroepen en heeft daarom een aantal jaar geleden besloten ook een jaarlijkse Vrijwilligersdag te organiseren. Afgelopen zaterdag was het weer zover, na een aantal weken voorbereiding stapten ruim 60 werknemers van Fernandes Bottling Company en Verkoopmaatschappij vroeg in de ochtend in drie bussen op weg naar de verschillende projecten waar ze waren ingedeeld. Dit jaar hebben we besloten om ons bezig te houden met zowel kinderen als ouderen.

Een deel van de groep reisde naar Commewijne, om daar de verzorgers van de verpleeghuizen Evie en Siembah voor een dagje te ondersteunen. In deze tehuizen wonen senioren burgers, van wie sommigen extra verzorging nodig hebben. Onder toeziend oog van de vaste verzorgers hebben onze medewerkers de handen uit de mouwen gestoken met bezemen, afstoffen, boenen, erven harken, bedden opmaken, dweilen en daarnaast zingen en verhalen lezen met de bewoners. Het geheel werd dankbaar ontvangen.
Ter gelegenheid van de 13e verjaardag van Huize Evie, vandaag 5 december, hadden we een heerlijke Fernandes taart voor het tehuis meegenomen; én entertainment. De heren van Vervuurt’s Combo hebben gezorgd voor de muzikale omlijsting, tot groot plezier van de bewoners.

Een tweede groep vrijwilligers bracht de dag door met de kinderen van de kinderhuizen Samuel, Stichting Koningskind en Huize Ramoth. Omdat de leiding van de kinderhuizen niet altijd tijd of de capaciteit heeft om met alle kinderen iets leuks te doen hebben wij de kinderen meegenomen naar het terrein van de BVSS voor een gezellige dag met sport en spel. Voordat het zover was wist zanger Asgar Koster de kinderen op een muzikale manier in beweging en enthousiast te krijgen voor de rest van de dag. Onder leiding van Marciano Zalman en Mario Egers konden de kinderen zich daarna uitleven met verschillende spelletjes in ‘Match’ format. Het was voor de vrijwilligers een behoorlijke uitdaging om de meer dan 60 kinderen in bedwang te houden, maar het is gelukt; en na afloop zijn alle kinderen moe maar voldaan in de bus terug naar huis gestapt.

De directeur van Fernandes Bottling Company en Verkoopmaatschappij, Bryan Renten, sprak de mensen toe in Huize Evie en gaf daarbij aan erg trots te zijn op de medewerkers die deelnemen aan deze Vrijwilligersdag: “In hun eigen tijd, zonder vergoeding, willen ze iets teruggeven aan de samenleving en ik vind het geweldig dat ik met deze mensen mag werken”

De Fernandes Social Vrijwilligersdag is inmiddels een vaste activiteit geworden waaraan steeds meer medewerkers meedoen. Renten: “Fernandes verdient zijn geld in Suriname, we zijn een Surinaams bedrijf en het is niet meer dan normaal dat we als Surinaams bedrijf iets terugdoen voor die maatschappij waarin we ons geld verdienen, waarin we werken, waar we onderdeel van zijn”.

Hieronder een impressie van de dag, meer foto’s volgen:

Fernandes Social Vrijwilligersdag 2016

 

One thought on “Fernandes Social Vrijwilligersdag 2016”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.