Fernandes Bottling Blog

campagne 100 jaar Coca-Cola contoour bottle

Feestelijk label ter ere van 100 jaar Coca-Cola fles

Coca-Cola viert in 2015 het 100-jarig bestaan van de iconische Coca-Cola fles.  De Coca-Cola fles werd in 1915 gecreëerd met onmiskenbare rondingen en een karakteristiek silhouet. Het officiële patent voor het ontwerp van de fles met de kenmerkende vorm werd aangevraagd op 16 november 1915.

Dit jaar eert Fernandes Bottling Company de nalatenschap van de Coca-Cola fles als een universeel symbool voor verfrissing  en verheffing; en een continue inspiratiebron voor populaire cultuur. Alle Coca-Cola producten worden voorzien van een speciaal voor deze gelegenheid gemaakt label:

Coca-Cola label Suriname
Het feestelijke label voor alle Surinaamse Coca-Cola producten

In 1899 werd besloten om Coca-Cola niet meer alleenuit de traditionele fountainmachines te verkopen, en de glazen fles werd geïntroduceerd. Zo werd Coca-Cola beschikbaar voor nog meer mensen. Al gauw bleek dat de populariteit van de nieuwe Coca-Cola fles, die toen nog een eenvoudig na te maken design had, ervoor zorgde dat concurrenten de fles begonnen na te maken. Om de verwarring bij de consumenten te voorkomen riep Coca-Cola een ontwerpwedstrijd uit.

De opdracht van de ontwerpwedstrijd was een verpakking te ontwerpen die “zo karakteristiek is dat je het herkent wanneer je het  alleen al aanraakt, en zo uniek dat je weet wat het is wanneer het in stukken uiteen valt op de grond”

De rest is geschiedenis. De Coca-Cola fles wordt 100 jaar later wereldwijd erkend als icoon en heeft een belangrijke rol gespeeld in de populaire cultuur. Het is de inspiratie voor vele momenten van blijdschap in films, sociale geschiedenis, design en kunst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.