Fernandes Bottling Blog

FAQ vraagteken

FAQ: Hoe lang zijn de producten van Fernandes Bottling houdbaar?

 Op onze afdeling Consumer Response (Consumentenservice) komen dagelijks vragen binnen van consumenten en fans, over alles wat er bij Fernandes Bottling Company gebeurt.

Eén van de veelgestelde vragen is: “Hoe lang zijn jullie producten houdbaar?”

De exacte houdbaarheidsduur verschilt van product tot product; en ook per verpakking. Als richtlijn kun je voor softdrinks aanhouden dat de 250 ml, 350 ml, 591 ml en 1 liter verpakkingen twee maanden houdbaar zijn; en de 1,5 liter verpakkingen 3 maanden. Minute Maid Fruitcooler is ook 3 maanden houdbaar.

De maand november is begonnen, en dat betekent dat veel mensen de komende weken boodschappen gaan doen voor de feestdagen en de vele festiviteiten in de laatste weken van het jaar.  Eén of meerdere trays soft horen daarbij! Wanneer je grotere hoeveelheid softdrinks of andere producten wil kopen om een tijdje te bewaren, is het erg belangrijk dat je let op de houdbaarheids- of vervaldatum die op het product staat aangegeven. Na deze datum kunnen wij de smaak en kwaliteit van het product niet meer garanderen. Het is dus zeker aan te bevelen je softdrinks te nuttigen voordat deze datum is bereikt. Bij onze flessen staat de ‘best before date‘ op de hals of op de dop.

Fernandes Bottling houdbaarheidsdatum softdrinks

Als de flessen een tijdje in de winkel of een opslagruimte staan, kan de kwaliteit achteruit gaan nog voordat de vervaldatum is bereikt. Zaken zoals direct zonlicht, omgevingstemperatuur, schudden van de fles en eventuele invloeden van sterk geurende producten in dezelfde opslagruimte kunnen hierop een grote impact hebben. Dit zijn allemaal zaken om rekening mee te houden wanneer je een grotere voorraad in zou willen kopen. Maar let dus in de eerste plaats op de aangeven houdbaarheidsdatum.

Heb jij misschien een vraag voor onze Consumer Response? Stel je vraag hieronder of via een PM of DM op Facebook, Instagram, of Twitter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.