Fernandes Bottling Blog

Coca-Cola Olympics Fernandes Bottling Company 2016

De eerste editie van de Coca-Cola Olympics van 6 t/m 9 augustus

Van 5 tot 21 augustus 2016 vinden de XXXIe  Olympische Zomerspelen plaats in Rio de Janeiro, Brazilië. Met een totaal van zes sporters, waaronder twee zwemmers, twee atleten, een badmintonspeler en een judoka, zal Suriname aan de Olympische Spelen deelnemen en hopelijk de gloriejaren van Seoul doen herleven toen Anthony Nesty op de honderd meter vlinderslag  de gouden medaille won en zo Suriname op de wereldkaart zette.

In samenwerking met het Surinaamsche Olympisch Comité en het Ministerie van Sport en Jeugdzaken zal Fernandes Bottling Company dit jaar de sfeer van de Spelen in Paramaribo opwekken onder de schooljeugd, recreanten en werknemers van de Fernandes Group. Van 6 tot en met 9 augustus zullen namelijk de Coca-Cola Olympics plaatsvinden.

Bij de Coca-Cola Olympics staat verbroedering door sport centraal. Het evenement bestaat uit een toernooi voor scholen van het voortgezet onderwijs, een toernooi voor werknemers van de Fernandes Group, recreatieve spelen en de jaarlijkse Olympic Day Run die in samenwerking met het Nationaal Blindencentrum wordt georganiseerd. De activiteiten zullen plaatsvinden in de Cultuurtuin; specifiek in en rondom het André Kamperveen Stadion en het Telesur Sportcomplex. Deze omgeving zal voor de gelegenheid worden omgedoopt tot Olympisch Dorp.

Programma

Geheel in de spirit van de Olympische Spelen zullen de Coca-Cola Olympics op zaterdag 6 augustus starten met een officiële openingsceremonie in het André Kamperveenstadion. Vervolgens wordt het scholentoernooi en het toernooi voor Fernandes medewerkers afgewerkt op 6, 7 en 8 augustus. Op dinsdag 9 augustus zal het toernooi worden afgesloten met een prijsuitreiking. Daarna wordt het startsein gegeven voor de Olympic Day Run; en tot slot zal het evenement worden afgesloten met een sluitingsceremonie. Omdat dit samenvalt met de Dag der Inheemsen en viering van de Javaanse Immigratie zullen de organisatoren in het Olympisch Dorp de bezoekers trakteren op niet alleen sport, maar ook muziek en andere vormen van entertainment. De organisatoren nodigen alle geïnteresseerden van harte uit om de activiteiten bij te wonen en de sporters aan te komen vuren.

Competitie

De sporten die in het toernooi zijn opgenomen zijn:

  1. Atletiek
  2. Beachvolleybal (4 tegen 4)
  3. Basketball (3 tegen 3)
  4. Voetbal (5 tegen 5)
  5. Tafeltennis
  6. Olympiade Games (recreatieve spelen)

Er zal op sportieve én leuke wijze gestreden worden om het kampioenschap. Voor deze eerste editie van de Coca-Cola Olympics zijn drie scholen geselecteerd: de Graaf Von Zinsendorfschool der E.B.G.S., de Schutzschool der E.B.G.S. en de Dennertschool. Daarnaast zullen werknemers van verschillende bedrijven binnen de Fernandes Group in teams tegen elkaar uitkomen voor voetbal, basketbal en beachvolleybal.

De scholen houden zelf hun selecties om de deelnemende teams samen te stellen.  De organisatoren hebben de intentie het event tweejaarlijks te herhalen en de Coca-Cola Olympics te laten  uitgroeien tot de grootste scholensportcompetitie voor het voortgezet onderwijs.

Coca-Cola Olympics 2016

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.