Fernandes Bottling Blog

Donavey bouwt aan zijn toekomst bij De Bouwsteen

Van elke 10 jongeren op school stoppen er 4 voordat ze de school hebben afgemaakt. Zonder diploma op zak is het vaak lastig om dan een baan te vinden. In veel gevallen belanden de drop-outs dan  op straat, waar de verleiding van drugs en criminaliteit groot is als je zonder opleiding toch geld wil verdienen. Gelukkig zijn er organisaties in Suriname die hier iets aan willen doen. Stichting De Bouwsteen is zo’n organisatie.

De missie van stichting De Bouwsteen is om kansarme jongeren een nieuwe kans te geven. Via een traject bij De Bouwsteen kunnen jongens die met school gestopt zijn aan het werk gaan bij een bouwbedrijf; en tegelijkertijd worden ze getraind in onder andere sociale vaardigheden en discipline. Ook worden ze sociaal en geestelijk begeleid, waardoor de kans groot is dat ze aan het einde van het traject een baan aangeboden krijgen bij het stagebedrijf. Zo heeft de stichting inmiddels al 50 jongens succesvol geholpen met hun nieuwe kans op een toekomst.

Omdat de Fernandes Group graag projecten ondersteund die ontwikkeling en educatie (van zowel jongeren als volwassenen) als doel hebben, heeft de Fernandes Group Social Foundation een van de jongens uit het meest recente traject van De Bouwsteen gesponsord.

Donavey-de-Bouwsteen

 

Dit is Donavey, 16 jaar oud. Donavey heeft in zijn jonge leven al veel meegemaakt: hij is wees, is opgegroeid in een internaat en woont nu sinds drie jaar bij zijn oma. Donavey is gewend om veel alleen te zijn. Hij is in de eerste klas van het LBO gestopt wegens familieomstandigheden. Hij heeft wel verschillende baantjes gehad, maar hij moest vaak overwerken zonder dat hij er voor betaald werd dus toen is hij gestopt. Zijn tante heeft hem aangemeld en hoopt echt dat Donavey deze kans grijpt en zo zijn leven op kan bouwen.

Donavey loopt stage bij een bouwbedrijf waar hij veel werkervaring op doet. Bij De Bouwsteen is hij een beleefde en vrolijke jongen die graag een grapje maakt.  Donavey wil graag de kans die de Bouwsteen hem geeft benutten. Zoals hij het zelf zegt: ‘Ik wil iets bereiken in de maatschappij, een goede baan, waardoor ik een ander leven heb dan ik heb gekend, namelijk overleven…’

Donavey-deelcertificaat

 

Omdat Donavey zo goed zijn best doet bij het stagebedrijf lijkt het erop dat hij daar een baan aangeboden krijgt als het traject voorbij is. Inmiddels heeft hij ook zijn deelcertificaat van De Bouwsteen in ontvangst mogen nemen. Momenteel zijn de jongens bezig met de eindopdracht…het bouwen van een klein huisje.

Wij zij nu al trots op Donavey en wensen hem en de andere jongens bij De Bouwsteen heel veel succes met de laatste loodjes!

Voor meer informatie over het drop-out programma van De Bouwsteen kun je een kijkje nemen op de website. Er zijn nog enkele jongens die sponsoring kunnen gebruiken en ook bedrijven waar de jongens stage kunnen lopen kunnen zich aanmelden.

One thought on “Donavey bouwt aan zijn toekomst bij De Bouwsteen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.