Fernandes Bottling Blog

Earth Hour 2015 banner WWF

Earth Hour: samen één uur het licht uit voor de aarde

Zaterdag 28 maart vindt Earth Hour plaats, en doen mensen wereldwijd het licht uit tussen 20:30 en 21:30uur. Wat is Earth Hour en  waarom is het zo belangrijk?

Earth Hour wordt gezien als de grootste internationale campagne van het Wereld Natuur Fonds (WWF) voor onze aarde. Earth Hour is het uur waarop je laat zien dat je de aarde belangrijk vindt. Met één simpel gebaar geven miljoenen mensen, bedrijven en gemeentes wereldwijd op hetzelfde tijdstip een signaal af dat ze zich zorgen maken over de toekomst van onze aarde. En meer specifiek over de rol van klimaatverandering als één van de grootste bedreigingen voor onze natuur.

Onze leefwijze heeft grote impact op de natuur: grootschalige ontbossing en ons energieverbruik zijn van negatieve invloed op het klimaat.  Klimaatverandering is één van de grootste bedreigingen van de natuur. Doordat de aarde opwarmt, worden leefgebieden van dieren aangetast. Zo smelt de Noordpool en verliezen koraalriffen hun kleur.

Deze impact verkleinen lijkt soms moeilijk, maar het is wel mogelijk. Er zal op grote schaal overgeschakeld moeten worden op energie uit hernieuwbare bronnen zoals zon en wind. Daarnaast moet ontbossing worden aangepakt. In bomen zit veel CO2 opgeslagen, dat vrijkomt wanneer bos wordt gekapt of verbrand. Verantwoord bosbeheer is één van de oplossingen waar het WWF voor strijdt.

Als ’s werelds eerste opensource klimaatverandering campagne heeft Earth Hour miljoenen mensen wereldwijd geïnspireerd in actie te komen voor  onze planeet.

blog-earthhour

Mee doen aan Earth Hour?

Er zijn veel verschillende dingen die een ieder kan doen om hun steun te betuigen; het uitschakelen van de verlichting is slechts het begin! Het houden van  picknicks of diners in het donker met je familie en vrienden, recycling activiteiten, joggen of fietsen in de natuur, kijken naar klimaatverandering gerelateerde documentaires en films of met je klas een flashmob organiseren; dit zijn leuke en makkelijke manieren waarop je je stem kan laten horen.

Vanaf 18:00u zullen er activiteiten, waaronder een wandelloop, georganiseerd worden op het Onafhankelijkheidsplein. Sluit je aan en use your power!

Bronnen: http://www.wnf.nl/ | http://www.earthhour.org/ | http://www.wwfguianas.org/publications/earth_hour_2015/surinames_earth_hour_activities_2015/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.