Logo Fernandes Gets Fit

 

Duurzaam ondernemen staat centraal bij Fernandes Bottling Company en wij proberen bij al onze bedrijfsactiviteiten de gevolgen voor het milieu en de samenleving verantwoord te houden.

Een gezonde levensstijl begint met een actief en gebalanceerd leven. Fernandes Bottling Company heeft alle programma’s en activiteiten die te maken hebben met healthy lifestyle gebundeld onder de naam Fernandes Gets Fit en focust zich daarbij op balans, het maken van de juiste keuzes en het stimuleren van lichamelijke activiteit. 

 

Wat houdt Fernandes Gets Fit in?

Steeds meer mensen krijgen te maken met chronische ziekten zoals diabetes, hoge bloeddruk, hart- en vaat ziekten en kanker. Roken, geen of weinig beweging, slechte voedingsgewoonten, overgewicht en stress zijn belangrijke risicofactoren die bijdragen aan het ontwikkelen van deze chronische ziekten.
Het hebben van een gezonde levensstijl speelt een hele belangrijke rol om het risico op ontwikkeling van een chronische ziekte te verminderen. Fernandes Bottling wil hierbij helpen en heeft daarom een gezondheidsbeleid ontwikkeld. 

De meeste gezondheidsdeskundigen zijn het erover eens dat de kans op overgewicht toeneemt wanneer je regelmatig verkeerde keuzes maakt voor wat je eet of drinkt; en daardoor meer calorieën binnenkrijgt dan je dagelijks verbrand .

Door middel van het aanbieden van verschillende programma’s en het organiseren van activiteiten die een gezonde levensstijl promoten, wordt het makkelijker en leuker om een gezonde keuzes te maken in het dagelijks leven. 

  Fernandes Gets Fit is gebaseerd op 4 uitgangspunten:

  • Het aanbieden van keuzes; door nieuwe producten te ontwikkelen of bestaande producten aan te passen zodat voor iedere levensstijl een passend product verkrijgbaar is
  • Het verstrekken van duidelijke en transparante informatie, bijvoorbeeld over de voedingswaarden en ingrediënten van onze producten
  • Een verantwoordelijk marketingbeleid, om ervoor te zorgen dat onze consumenten een bewuste keuze kunnen maken om producten te gebruiken die bij hen passen
  • Het stimuleren van een gebalanceerd, gezond voedingspatroon en actieve levensstijl

 

Broodje gezond Dasani

 

Wat doet Fernandes Gets Fit?

Fernandes Bottling heeft als bedrijf altijd al sportactiviteiten gesponsord. We zijn al meer dan 17 jaar  hoofdsponsor van de Avondvierdaagse die door de BVSS georganiseerd wordt, en daarnaast medesponsor van vele andere wandellopen en sportevenementen.

Met Fernandes Gets Fit leveren wij ook op een niet-commerciële wijze  onze bijdrage als sponsor en/of organisator van sportactiviteiten. Ook  ondersteunen wij  andere organisaties die op welke wijze dan ook een actieve en gezonde levensstijl promoten.

Achter de schermen werken we aan het ontwikkelen van meer producten met weinig of helemaal geen calorieën om onze bestaande portfolio verder mee uit te breiden.

We vinden ook dat onze medewerkers het goede voorbeeld moeten geven. Daarom besteden we intern aandacht aan Workplace Health Promotion, zodat onze eigen medewerkers ook de stimulans en voorlichting krijgen om gezondere leefstijlkeuzes te maken. In 2014 zijn wij samen met BoeroeSwing Paramedische Praktijk gestart  met een meerjarig programma  bestaande uit sportlessen  en daarnaast tips en voorlichting over beweging, voeding en andere relevante gezondheidsthema's.  Er wordt regelmatig getoetst en gemeten wat ons gezondheidsprofiel als bedrijf is door onder andere biometrische gegevens van onze medewerkers te meten; en bewegingsactiviteiten en rookgedrag te monitoren. 

 

Touwtrekken Fernandes Bottling Company 75 jaar