Coca-Cola is de meest bekende frisdrank ter wereld. De populaire frisdrank werd in 1938 voor het eerst in Suriname geïntroduceerd en is inmiddels onmisbaar op familiefeestjes, bij de maaltijd of tijdens een relaxmoment.

De Amerikaanse apotheker John Pemberton ontwikkelde het drankje in 1886, de naam Coca-Cola kreeg het dankzij Pembertons accountant Frank Robinson. Robinson schreef de naam ‘Coca-Cola’ ook in het zwierige handschrift dat nu nog steeds op alle flessen en reclame-uitingen van Coca-Cola staat. Samen met de flessen en natuurlijk de drank zelf vormt dit mede dankzij de marketingstrategieën van Coca-Cola een merk dat wereldwijd bekend staat.

In Suriname is Coca-Cola verkrijgbaar in PET-flessen van 250 ml, 350 ml, 20 oz. (591ml), 1 liter en 1.5, aluminium blikjes van 33 cl (330 ml). Met ingang van augustus 2013 is Coca-Cola niet meer in glazen flessen verkrijgbaar. Verder vind je ook Coca-Cola in diverse fountain-automaten, waarbij de siroop wordt geleverd in tanks van 5 gallon (18,9 liter).

Ingrediënten en voedingswaarde
De ingrediënten van Coca-Cola zijn: koolzuurhoudend water, suiker, caffeïne, fosforzuur, kleurstof caramel en natuurlijke smaakstoffen.

Om een gezond voedingspatroon te hebben is het belangrijk dat je gevarieerd en gematigd eet en drinkt. Voeding en dranken met suiker, die calorieën bevatten, horen daarbij.  Deze voeding en dranken kunnen onderdeel uitmaken van een gebalanceerde levensstijl zolang men er niet teveel van gebruikt. In het assortiment van Fernandes Bottling Company vindt u ook Coca-Cola zonder suiker, namelijk Coca-Cola No Sugar.

De voedingswaarde van Coca-Cola per 250 ml is:

* Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid